Wiemanstraat 2
8166 GA Emst

Te koop boerderij uit 1914, van in 2018 tot heden drastisch verbouwd en thans in absolute topconditie.

 

Riante woonboerderij met inhoud van ca 800 kuub op een perceel van bijna 4 hectare.

 

Vraagprijs: €1.325.000,-

Woning BG

Op de begane grond vindt u een ruime entree, toilet, technische ruimte met pellet CV systeem en buffervat, verdelers van de vloerverwarming en meterkast. De woning is praktisch energieneutraal en wordt verwarmd met een Eva Calor 34Kw pellet cv kachelsysteem, met vloerverwarming op de bg en radiatoren op de verdieping. Elektra wordt geleverd vanuit de ca 60  zonnepanelen op het dak van het bijgebouw (13.500 Kwjh per jaar). Verder een grote, L-vormige woonkamer met uitzicht aan alle kanten over de  tuin met openslaande tuindeuren. Hiernaast een tussenportaal met entree naar de luxe badkamer/wc met bad op pootjes. Vanuit het tussenportaal komt men in de TV kamer met daarin een discreet weggewerkte 2e meterkast. Een stap verder en je bevindt je in de sfeervolle woonkeuken (2021) met zwart geemailleerd Belling fornuis en afzuigunit en aparte werkruimte/biblotheekruimte (voorheen kelder met opkamer). Van hieruit kom je in het 2e,  meer functionele gedeelte van de keuken, met een spoelbak met designkraan, vaatwasser, combimagnetron, koelvriescombi en extra koeler. De warmwater voorziening wordt geregeld via een elektrische plintboiler van Itho. Hierna kom je weer uit in de entreeruimte.

DSC_0038.jpg

Etage

Via een stalen designtrap bereikt u de etage , hier bevinden zich 4 slaapkamers, waarvan 1 hele grote masterbedroom met kroonluchter, een wasruimte met WC, en een fantasievolle badkamer met inloopdouche

Op de vliering op zolder is de techniek weggewerkt, waaronder een 240 liter elektrische boiler, de mechanische ventilatie etc.

DSC_0086.jpg

Algemeen

De woning is sinds 2018 zorgvuldig geisoleerd. De kapconstructie is van binnenuit na-geisoleerd ((Rd 4,5+1,5). De rieten kap is in 2018 aan 3 kanten volledig vervangen, de voorzijde is in 2021 bijgevuld. Schilderwerk rondom heeft in 2018 en 2020 plaatsgevonden. Op het bijgebouw liggen 60 zonnepanelen, goed voor een opbrengst van 13.500 Kwh per jaar. Alle ramen zijn voorzien van HR++ glas of isolatieglas, de metalen stalraampjes zijn vernieuwd en voorzien van isolatieglas. Drainage systeem rondom het huis (2021).

DSC_0072.jpg

Bijgebouw

Ca 200m2 vloeroppervlakte, verdeeld over opslag (10x7) met stand alone pelletkachel en geisoleerde tussenwand en woon/kantoor gedeelte. Het bijgebouw kan voor diverse doeleinden gebruikt worden: 3 (slaap)kamers voorzien van vloerisolatie, wand- en plafondisolatie, een zolder voor extra opslag en verwarmd door middel van pelletkachels en elektrische verwarmingspanelen. 1 huiskamer, verwarmd met elektrische panelen en een stand alone pelletkachel. Keukenruimte en een badkamer met WC, wastafel, douche en elektrische handdoekradiator. Warm water wordt geleverd via een elektrische doorstroom-geiser. Alle wanden zijn rondom geïsoleerd, de vloer bestaat uit een vloeistofdichte betonvloer in de algemene ruimtes, keramische tegels en keuken en douche en laminaat met ondervloer in de slaapkamers. Alle ramen zijn voorzien van HR++ glas.

DSC_0032.jpg

Tuin en terras

Opnieuw aangelegd in 2020. Het perceel bestaat in totaal uit ruim 3,8 hectare grond, verdeeld over 3 weilanden, een ontwerp-tuin en een landschapstuin met grote vijver met een eiland erop en een kikkerpoel (1,8 hectare). Rondom de woning ligt een natuurgebied (Het Vossenbroek), tegenover de woning ligt recreatiegebied Het Kievietsveld.

DSC_0282-HDR.jpg